Paarden leren alleen door herhaling

Leren met een clicker en hersendata

Ik train een paar paarden per jaar. Ik plaats ze in een manege en werk het grootste deel van mijn paardenlessen bij één club. In de zomer werk ik bij een manege. Mijn trainingsmethoden voor paarden hebben twee doelen. De eerste is om het paard te laten leren om voor zichzelf te denken en beslissingen te nemen als een volwassen paard met een brein. De tweede is om een ​​paard te leren voelen wanneer een angst aanwezig is. Ik benader elk paard met een positieve instelling. Ik behandel elk paard als een individu en denk op een manier die het beste bij de persoonlijkheid van het paard past.

Krijg een idee van wat voor soort training je wilt doen

Ik heb enkele tests gemaakt om het succes van mijn trainingsmethoden te meten. Ten eerste evalueren we de intelligentie van een paard door veel eenvoudige vragen te stellen. Ten tweede testen we het begrip van een paard van de clicker door de ruiter te vragen om dezelfde klik meerdere keren te veranderen en te herhalen. Ten derde maken we een lijst met oefeningen en disciplines die het meest nodig zijn om een ​​paard te leren. Efficiënt zijn in je training is evenzeer een kunst als een techniek.

Controle met positieve bekrachtiging

Ik vermijd elke trainingsmethode die geen start-en-stop- of beloningssessies van het type Pavilion heeft. Ik haal het meeste voordeel uit elke training wanneer mijn paarden hun eigen zadel, vlecht en hoofdstel kunnen dragen. Ik beloon regelmatig voor goede regulering en correct gedrag. Ik geef het paard het resultaat aan dat ik wil met een lichte tik op de romp of een beweging van de manen of staart. Ik controleer met positieve bekrachtiging zowel in de trainingshal als tijdens het trainen in de paddock. Ik leer hoe mijn paarden reageren op het zoeken naar de teugel door licht over de neus of in de mond te wrijven na een bevredigende test aan het bit. Ik heb geleerd om geduldig te zijn, mijn paarden komen gaandeweg meer naar mij toe en ik word tentoonstellingsbewuster. Ik vermijd trainingsmethoden die mijn paarden proberen te dwingen een beweging uit te voeren; Ik wil dat het paard leert de beweging correct uit te voeren; Ik wil dat de beweging vrij is van stress en spanning. Ik zie beloning als een middel om de juiste reactie te herkennen. De beloning kan kleiner zijn).

Concentratie

Ik concentreer me op het verbeteren van het vermogen van mijn paarden om ontspannen en betrokken te blijven. Dit maakt deel uit van mijn hersentrainingsmethode. Als Little me een antwoord geeft op een vraag, weet zij het, en ik ken haar antwoord. Little geeft me een bloeiend gecentreerd paard, klaar om te worden gevormd tot het grootste paard van allemaal.

Je vertrouwen

Honden weten het pad te vinden. Paarden en mensen doen over het algemeen hetzelfde. Als het paard een beweging begint of als de ruiter begint te draven, begint het paard te zoeken naar het pad dat hij kan bewandelen of hij begint de beweging op zoek naar de hogere snelheid. De ruiter moet het paard het vertrouwen geven dat hij nodig heeft om een ​​nieuwe stap te zetten. Het paard is zelfverzekerd genoeg om aan de volgende vlucht te beginnen wanneer hij het pad "ziet". De ruiter moet ervoor zorgen dat hij soepel en correct loopt en het paard het vertrouwen geven dat hij nodig heeft om op elke beweging te reageren.

Categories: Blog